OLIMP Gain Bolic 6000 (1000g)
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
OPIS
GAIN BOLIC 6000® - KONIEC PROBLEMÓW Z MASĄ!
Kompleksowa kompozycja odpowiednio zestawionych węglowodanów o zróżnicowanym indeksie glikemicznym oraz kompleksu białek, które przyczyniają się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, wzbogacona w odpowiednio dobrane porcje monohydratu kreatyny i tauryny. Konsumpcja kreatyny przyczynia się do zwiększenia wydolności fizycznej podczas krótkotrwałych, powtarzających się ćwiczeń o dużej intensywności (efekt dotyczy konsumpcji 3 g dziennie).
OLIMP GAIN BOLIC 6000® zawiera wyłącznie najbardziej ekskluzywne składniki tj kazeina micelarna, ultrafiltrowane białko serwatkowe oraz jajeczne. Dodatek odpowiednio zestawionych porcji kreatyny, dekstrozy i tauryny w sposób zdecydowany przyspiesza i potęguje anaboliczne działanie gainera.
Kompleksowa kompozycja odpowiednio zestawionych węglowodanów o zróżnicowanym indeksie glikemicznym, koncentratu białek serwatkowych WPC, kazeiny micelarnej, ultrafiltrowanego białka jaja, wzbogacona w odpowiednio dobrane porcje monohydratu kreatyny i tauryny potęgujących efekt anaboliczny preparatu.
Gain Bolic 6000® wzbogacony w witaminy i minerały, uzupełnia wszystkie składniki odżywcze, istotne dla szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej. Przeznaczony dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na energię i białko, ćwiczących rekreacyjnie i sportowców, dążących do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej lub ogólnych zdolności wysiłkowych.
GAIN BOLIC 6000® pozbawiony jest tanich i mało przydatnych w sportach siłowych białek pszenicznych oraz laktozy -cukru mlecznego często wykorzystywanego w słabej jakości niskobiałkowych gainerach.
DAWKOWANIE
Zalecana dzienna porcja: 1-3 porcji dziennie pomiędzy posiłkami oraz na ok. 1 godz. przed i po treningu. 1 porcję (100 g = 2 miarki) rozpuścić w 170 ml1* wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
1* Aby dostosować intensywność smaku do indywidualnych preferencji rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
ZASTOSOWANIE
Kompleksowa kompozycja odpowiednio zestawionych węglowodanów o zróżnicowanym indeksie glikemicznym oraz kompleksu białek, wzbogacona w odpowiednio dobrane porcje monohydratu kreatyny i tauryny. *Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Konsumpcja kreatyny przyczynia się do zwiększenia wydolności fizycznej podczas krótkotrwałych, powtarzających się ćwiczeń o dużej intensywności (efekt dotyczy konsumpcji 3 g dziennie).
Węglowodany przyczyniają się do przywrócenia prawidłowego funkcjonowania mięśni (skurczu) po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych (korzystne działanie występuje w przypadku spożywania węglowodanów, ze wszystkich źródeł, przy łącznym spożyciu wynoszącym 4 g na kg masy ciała, w dawkach przyjmowanych w ciągu pierwszych 4 godzin po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych i nie później niż 6 godzin po takim wysiłku).
Przeznaczenie: dla osób dorosłych, ćwiczących rekreacyjnie i sportowców, dążących do rozwoju masy mięśniowej oraz wykonujących bardzo wytężony lub długotrwały wysiłek fizyczny prowadzący do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych.
SKŁAD
GAIN BOLIC 6000® Suplement diety. Węglowodanowo-białkowy koncentrat w proszku. Zawiera cukry i substancje słodzące.
Składniki: 80% kompleks węglowodanowy (maltodekstryny, dekstroza), 15,5% kompleks białkowy (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), kazeina micelarna (z mleka), ultrafiltrowane białko jaja), aromaty, 1,5% monohydrat kreatyny, 0,5% tauryna, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), regulatory kwasowości - kwas cytrynowy, cytryniany sodu, kwas jabłkowy; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące - acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany (Z); emulgator – lecytyny (z soi); barwniki:karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).
(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Informacja o alergenach: produkt może zawierać orzeszki ziemne (arachidowe).
Wartość odżywcza | Na porcję 100g |
Na 2 porcje (200g) |
Na 3 porcje (300g) |
Wartość energetyczna |
1597 kJ/376 kcal | 3194 kJ/752 kcal | 4790 kJ/1129 kcal |
Tłuszcz w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
1,8 g 1,0 g |
3,6 g 2,0 g |
5,4 g 3,0 g |
Węglowodany w tym cukry |
75 g 32 g |
150 g 64 g |
225 g 96 g |
Błonnik | 0 g | 0 g | 0 g |
Białko |
15 g | 30 g | 45 g |
Sól |
0,43 g | 0,86 g | 1,3 g |
Monohydrat kreatyny w tym kreatyna |
1500 mg 1320 mg |
3000 mg 2640 mg |
4500 mg 3960 mg |
Tauryna |
500 mg | 1000 mg | 1500 mg |
Aminogram wzorcowy # | ||
Aminokwasy | na 100g |
|
łącznie: |
14500 mg | |
w tym: |
||
L-kwas glutaminowy |
2470 mg | |
*/**L-leucyna |
1250 mg | |
L-kwas asparaginowy |
1570 mg | |
*L-lizyna |
1300 mg | |
L-prolina |
1100 mg | |
*/**L-walina |
850 mg | |
*/**L-izoleucyna |
680 mg | |
*L-treonina |
750 mg | |
L-alanina |
660 mg | |
L-seryna |
840 mg | |
*/***L-fenyloalanina |
720 mg | |
***L-tyrozyna |
810 mg | |
L-arginina |
350 mg | |
L-glicyna |
340 mg | |
*L-metionina |
240 mg | |
L-histydyna |
310 mg | |
L-cysteina |
116 mg | |
*/***L-tryptofan |
180 mg |
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
Należy wziąć pod uwagę wartość odżywczą ewentualnie dodawanych środków spożywczych (np. mleka).
* - aminokwasy egzogenne
** - aminokwasy rozgałęzione
*** - aminokwasy aromatyczne
Przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach