OLIMP 100% Natural Whey Concentrate (700g)
Opis
OPIS
100% Natural Whey Protein Concentrate. Dietetyczny środek spożywczy. Koncentrat białek serwatkowych w proszku instant (77% białka).
Wysokiej jakości, czysty koncentrat białek serwatkowych WPC. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
Zaufaj marce z tradycją i wieloletnim doświadczeniem - z OLIMP SPORT NUTRITION® JESTEŚ PEWNY TEGO CO PIJESZ!!!
TYLKO TERAZ - W NOWEJ PRAKTYCZNEJ FOLII ZIP!!!
DAWKOWANIE
Sposób użycia: 1-3 porcji dziennie – po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu lub przed snem. 1 porcję (35 g = 1 miarka) rozpuścić w 150 ml1 wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
1Ilość sugerowana przez Olimp. W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
ZASTOSOWANIE
Przeznaczenie: produkt przeznaczony dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do rozwoju masy mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.
SKŁAD
Skład: 100% koncentrat białek serwatkowych (z mleka ) (zawiera lecytyny (z soi )).
Wartość odżywcza | w 100 g | 1 porcja (35g + 150ml wody) |
Wartość energetyczna | 1651 kJ/ 395 kcal | 577 kJ / 138 kcal |
Białko | 77 g | 27 g |
Węglowodany w tym cukry |
6 g 6 g |
2,1 g 2,1 g |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
7 g 4,2 g |
2,4 g 1,5 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Sól | 0 g | 0 g |
Aminogram wzorcowy # | na 35 g | na 100 g |
L-alanina | 1,8 g | 5 g |
L-arginina | 0,7 g | 2,1 g |
kwas L-asparaginowy | 3,9 g | 11 g |
L-cysteina | 0,7 g | 2,1 g |
kwas L-glutaminowy | 6,3 g | 18,1 g |
Glicyna | 0,5 g | 1,4 g |
L-histydyna | 0,6 g | 1,7 g |
*/** L-izoleucyna | 2,2 g | 6,4 g |
*/**L-leucyna | 3,7 g | 10,6 g |
* L-lizyna | 3,4 g | 9,6 g |
* L-metionina | 0,8 g | 2,2 g |
*/*** L-fenyloalanina | 1,1 g | 3 g |
L-prolina | 1,9 g | 5,5 g |
L-seryna | 1,6 g | 4,6 g |
* L-treonina | 2,3 g | 6,7 g |
*/*** L - tryptofan | 0,5 g | 1,4 g |
*** L-tyrozyna | 0,9 g | 2,6 g |
*/** L-walina | 2,1g | 5,9 g |
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne